Diyaliz Medikal Ürünler

Değerli Üyelerimiz,

Diyaliz solusyonu içeren reçeteler bölgemizde limitli ve sıralı dağıtım şeklinde sırada yer alan eczanelerce karşılanmaktadır.Bu grup ilaçları içeren reçetelerin yanında aynı zamanda medikal ürün (Mini kapak,Koruma kapağı,Setler … vb.) içeren reçeteler de yazılmaktadır.

Diyaliz solusyonu sırasında yer alan eczanelerin diyaliz medikal ürünleri içeren reçeteleri de karşılaması zorunludur.Sırada yer alan eczanelerin bayilik başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.Sırası gelen eczane henüz bayilik işlemlerini yapmadıysa bir sonraki sırası gelene kadar sıra atlatılacak olup,sıra tekrar kendisine geldiğinde hala işlemlerini tamamlayamadıysa diyaliz solusyon sırasından çıkartılacaktır.

Diyaliz medikal ürünleri için önemli hatırlatma;

1- Diyaliz medikal ürünler için ayrı manuel reçete düzenlenecektir.

2- Diyaliz medikal ürünlerin raporu ilaç raporu dışında manuel olarak ayrı düzenlenecektir.

3- Rapor ve reçete SUT kuralları çerçevesinde kontrol edildikten sonra medikal medula sistemine kaydedilecektir.

4- İlgili ürünlerin bayisi olunması son derece önemlidir.Fatura döneminde bayilik belgeleri ek olarak kurumu gönderileceği için bayisi olunmayan ürünlerin bedeli kurum tarafından ödenmeyecektir.