ECZANE PERSONELİNİN COVİD-19 LU İLE TEMAS DURUMU

ECZACI VE ECZANE PERSONELİNİN COVID-19 HASTALIĞI

TEMAS DURUMU DEĞERLENDİRMESİ

Temas Durumu Değerlendirmesinde Zaruri Şart

a)Eczanedeki eczacı ve tüm personelin maske ve/veya siperlik, önlük gibi ekipmanların kullanılıyor olması, eczanede gerekli hijyen ve sosyal mesafe kurallarının uygulanıyor olması gerekmektedir. ( EK-2 deki T.C. Sağlık Bakanlığı Covid-19 Rehberine Göre )

Bu koşulların sağlanmış olması şartıyla;

1)Eczacı Pozitif Olursa:

15 güne kadar süre için, refakatçi eczacı (mesul müdür değil) ile eczane açık şekilde hizmete devam edilecektir. Bunun için İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçe ve odaya bilgi verilecektir.

15 günden fazla süre için, mesul müdür eczacı ile eczane açık şekilde hizmete devam edilecektir. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğü ve odaya dilekçe verilecektir.

(EK-1 deki TİTCK’nın 26/03/2020 tarih ve 27339882-000-E.76198 sayılı yazısına göre)

Eczacı dilediği takdirde eczanesini kapatabilir.

a)Eczacı Pozitif-Personel Negatif Olursa:

Yukarıdaki işlemlerin aynısı yapılır. Eczane personeli maske ve/veya siperlik, gözlük takarak, eczane açık, eczanede çalışmaya devam edilir.

(EK-3 deki T.C. Sağlık Bakanlığı Covid-19 Rehberine Göre )

b)Eczacı Pozitif-Personel Pozitif Olursa:

Birden fazla personel var ise eczacı ve test sonucu pozitif olan personel karantinaya alınır. Test sonucu negatif çıkan personel ile yukarıdaki zaruri şartlar sağlanarak eczane açık şekilde hizmet vermeye devam edilir. Tek personel var ise eczaneye ya yeni yardımcı personel alınır veya eczane kapatılır.

c)Eczacı Negatif-Personel Pozitif

Zaruri şartlar sağlanarak eczane açık şekilde eczacı çalışmaya devam eder, pozitif olan personel karantinaya alınır.

NOT: Temas durumlarında “a” bendinde yazılı olan zaruri şartlara uyulmuş ise Covid-19 testi negatif gibi yorumlanır ve eczane açık hizmet vermeye devam edilir.

NOT: İsteyen meslektaşlarımız kendi istekleri ve şartları doğrultusunda İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Eczacı Odası’na bilgi vererek eczanesini kapatabilir.

NOT: Refakatçı eczacı belirlerken eczacı odası ile iletişime geçiniz.

ECZANENİZDE; MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYUN

MAĞDUR OLMAYIN…