Veteriner İlaç Takip Sistemine hakkında

Değerli Üyelerimizin Dikkatine,

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün üyelerimize göndermiş olduğu 16/06/2015 tarih ve 1574 sayılı yazısında; Bakanlığımızın “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik” (17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı R.G.)in Tanımlar başlıklı 4. Maddesinin (f) bendinde yer alan gıda işletmecisi tanımı dikkate alınarak takviye edici gıdalar dahil olmak üzere gıda satışı yapan eczanelere 5996 sayılı Kanun uyarınca” İşletme Kayıt Belgesi” alması gerektiği bildirilmişti.
Eczanelerde yapılan denetim ve Kayıt Onay Belgesi istenmesi konusu ile ilgili 8 Mart günü TİTCK yetkililerinin ve hukukçuların katılımıyla bir toplantı yapılacaktır. Veteriner İlaç Takip Sistemine yapılacak kaydın, kesinlikle Kayıt Onay Belgesi anlamına gelmediği resmi yazıyla tarafımıza bildirdikten sonra eczanelerin veteriner ilaç takip sistemine giriş yapabileceklerini WEB Sitemizde duyuracağız. Veteriner İlaç Takip Sistemine kayıt için yapılacak işlemlerde  gelecek yazıyı beklediğimizi bilgilerinize rica ederiz